Sekce: Knihovna
Zapékaná rajčata
z knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Ingredience pro 5 osob:
Přibližně ¾ kg rajčat
Hladká mouka na obalení
Sůl
Bazalka
25 dkg tvrdého sýra
Zakysaná smetana nastavená trochou mléka
Postup:
Rajčata nakrájíme na kolečka,
osolíme,
obalíme v hladké mouce.
Dáme vrstvu koleček do máslem vymaštěné zapékací mísy,
posypeme bazalkou
a nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem.
Děláme stejné vrstvy a vršek zalijeme přisolenou zakysanou smetanou
a posypeme sýrem.
Dáme zapéct.
Příloha může být buď rýže nebo brambory.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory s bramborama
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Krkovice v bramboráku v troubě
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Plněné žampiony
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě
- Brokolicová (či květáková) omáčka