Sekce: Knihovna
Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
Žužlinky mužlinky na 5 způsobůz knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Ingredience pro 5 osob:
3 - 4 kuřecí prsa (nebo vepřové plátky)
Kukuřičný (Maizena) nebo bramborový škrob na obalení
Sůl
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky,
osolíme
a obalíme ve škrobu.
Zprudka opečeme na pánvi.
Jako příloha se hodí rýže, je možné ji doplnit kečupem.
Varianta 2 : S vínem
Na závěr žužlinky podlít bílým vínem
Varianta 3 :„Mišmaš“
Do orestovaných žužlinek (ať z kuřecího nebo vepřového masa) dát rajčata na kostičky, přidat kysanou smetanu a nasypat bazalku (přisolit).
Varianta 4: Sweet and sour
Do hotových kuřecích žužlinek přimíchat Uncle bens omáčku Sweet and sour s ananasem (koupím, když je v akci) a prohřát.
Varianta 5: Se žampiony
Do hotových žužlinek přidáme žampiony nakrájené na plátky, posypeme plátky černých oliv, podlijeme vínem a necháme chvíli dusit.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory s bramborama
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Krkovice v bramboráku v troubě
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Plněné žampiony
- Zapékaná rajčata
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě
- Brokolicová (či květáková) omáčka