Sekce: Knihovna
Brambory s bramborama
Syrové neloupané brambory v troubě s jednoduchým smetanovým dipemz knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Ingredience:
Brambory dle počtu hladovců (na pánskou porci dávám 2-3 brambory střední velikosti, na dámskou 1-2)
Alobal
Na dip:
Kelímek zakysané smetany (vystačí pro 5 lidí…)
3 lžičky koření Bylinkové máslo od Kotány
Postup:
Syrové neloupané brambory vcelku zabalíme do alobalu a necháme upéct – pravda, není to minutka, trvá to asi ¾ hodiny, ale člověk u toho nemusí být.
K tomu do kelímku zakysané smetany vmíchat koření a nechat asi 5 minut odstát
Pečené brambory rozříznout podélně, posolit, přidat trochu másla a připravený smetanový dip.
Dipy mohou být různé, ale nám chutná právě tento…
Název vznikl v době, kdy byl manžel s dětmi doma a ony pořád loudily co bude k obědu. Několikrát jim sdělil, že brambory a když chtěly asi po 20. vědět s čím, tak odvětil, že s bramborama…Název se ujal…
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Krkovice v bramboráku v troubě
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Plněné žampiony
- Zapékaná rajčata
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě
- Brokolicová (či květáková) omáčka