Sekce: Knihovna
Brokolicová (či květáková) omáčka
Trochu náročnější s bešamelem, ale výbornáz knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Uděláme bešamel
Asi 2 lžíce másla rozpustíme,
do něj vsypeme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Tu postupně ředíme mlékem až se z toho stane hladká omáčka.
Brokolici rozebereme na růžičky
a buď ji předvaříme a vložíme do bešamelu,
nebo dáme rovnou do bešamelu vařit (tato druhá varianta je náročnější, protože se musí směsí dlouho míchat, aby se bešamel nepřipálil).
Přidáme bazalku a osolíme.
Jako příloha se hodí brambory.
Návštěvám k tomu dávám minutkový plátek vepřového masa, ale většinou říkají, že omáčka s bramborami bohatě stačí.
Dá se udělat i z květáku.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory s bramborama
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Krkovice v bramboráku v troubě
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Plněné žampiony
- Zapékaná rajčata
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě