Sekce: Knihovna
(Foto: IMa) (Foto: IMa)
Krkovice v bramboráku v troubě
z knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Ingredience pro 5-7 lidí
Plátky krkovice – vychází podle velikosti porce 1 nebo ¾ plátku na osobu
Bramborákové těsto:
z 1 kg brambor nahrubo ustrouhaných,
jednoho vejce,
hladké mouky,
mléka,
3-4 stroužků česneku,
soli,
majoránky
a kmínu (možná by šlo použít i kupované…)
Postup:
Plátky krkovice naklepeme a osolíme.
Na olejem lehce vymazaný plech dáme půlku bramborákového těsta,
na to plátky krkovice,
navrch opět bramborákové těsto
a dáme upéct do horké trouby rozehřáté na 180°C.
Pečeme asi hodinu.
Chtná skvěle!
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory s bramborama
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Plněné žampiony
- Zapékaná rajčata
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě
- Brokolicová (či květáková) omáčka