Sekce: Knihovna
Plněné žampiony
Buď jako předkrm nebo jako hlavní jídloz knihy Rychlé a levné recepty, aneb osvědčené rychlorecepty od Markéty
Ingredience pro 5 osob:
3/4kg žampionů s většími hlavičkami
Strouhanka
Sůl
Česnek
Olej
Může se přidat petrželka
Postup:
Nožičky žampionů z hlaviček vykroutíme a nakrájíme,
přidáme česnek,
strouhanku,
sůl,
eventuelně nasekanou petrželku
a zakápneme olejem až se hmota spojí.
Touto směsí plníme oloupané hlavičky žampionů
a na olejem vymazaném plechu pečeme v troubě na 180°C do zezlátnutí náplně.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Omáčka na špagety - náš domácí recept
- Těstoviny s kysaným zelím
- Brambory s klobásou (v troubě)
- Brambory s bramborama
- Brambory z mikrovlnky
- Rychlé rizoto se zeleninou
- Krkovice v bramboráku v troubě
- Kuře v temnotách (se slaninou a ananasem)
- Maso ve škrobu na pánvi - 5 variant
- Vepřové na houbách
- Krkovice jako minutka
- Šunko – fleky
- Francouzské brambory
- Falešné špízy
- Ryba s brusinkami
- Svítek na pekáč - falešné palačinky
- Nádivka do hrnku
- Rychlý bramborák
- Bramborák na plech
- Zapékaná rajčata
- Zelný štrúdl
- Pórek zapečený
- Pečená zelenina v troubě
- Cukety smažené
- Cuketa grilovaná
- Cuketa plněná
- Dýně Hokaido
- Australská dýňová polévka (z obyčejné oranžové dýně)
- Celerové zapečené chlebíčky
- Rybičky se zakysanou smetanou
- Ďábelské toasty
- Chlebová štola
- Paštele
- Krabí tyčky
- Párky v těstě
- Brokolicová (či květáková) omáčka