Sekce: Knihovna
Velikonoční nádivka
Hlavička - Velikonoční nádivkaz knihy Recepty různé od různých autorů
8 žemlí
1/2 kg uzeného vařeného masa
8 vajec
pažitka
3 dkg másla.
Do vývaru z uzeného masa namočíme nakrájené žemle. Pak je vymačkáme, přidáme do másla utřeného se žloutky. Dobře promísíme a přidáme měkké maso nakrájené na kostičky, pažitku a nakonec sníh z bílků. Tuto jemnou nádivku upečeme na vymaštěném pekáčku nebo v chlebíčkové formě. Hlavičku podáváme teplou s okurkou neb druhý den studenou.
(Autor: Marie J.)
***
Velikonoční nádivka od Bohunky
Ingredience:
6 housek
Šálek mléka
4 vejce
6 lžic zakysané nebo sladké smetany
40 dkg vařeného uzeného boku
10 dkg Hery
Pažitka
Popis práce:
Nejprve housky nakrájejte na kostky, zalijte vlažným lékem. Utřete žloutky s Herou a promíchejte s namočenou houskou a na kostičky nakrájeným masem. Ušlehejte bílky do tuha, lehce vmíchejte do směsi a s drobně nakrájenou pažitkou.
Pečte 30 min na 150C
***
Další velikonoční recepty zde.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Kuře na citronu s česnkem
- Svítek s mladými kopřivami
- Rychlé kobližky s rozinkami
- Zelená polévka z jarních bylinek
- Velikonoční beránek
- Recepty na houbovou smaženici
- Svatomartinská husa s jablky
Autor: MMA
Související texty k tématu:
Velikonoce velikonoční stránka webu vira.cz a pastorace.cz
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu