Sekce: Knihovna
Recepty na houbovou smaženici
Houbová smaženice na medu a houbová smaženice s nivouz knihy Recepty různé od různých autorů
Houbová smaženice na medu
Houby očistíme, nakrájíme na drobné kousky jako pro klasickou smaženici. Na pánev dáme máslo (případně sádlo nebo olej). Na rozehřátý tuk nasypeme nakrájené houby a okořeníme solí a pepřem. Další koření můžeme přidat podle toho, co máme rádi (třeba kmín, paprika, provensálské koření, atd.)
Houby dusíme jako obvykle a v poslední fázi, kdy už jsou skoro hotové, přidáme jednu až dvě velké lžíce medu (množství záleží na tom, kolik je hub). Med mícháme na pánvi, aby se rovnoměrně rozpustil, ještě chvíli s houbami podusíme. Na závěr můžeme přidat smetanu (sladkou nebo kysanou). Připravené houby podáváme na talíři, k dekoraci můžeme použít bazalku nebo balsamický ocet.
Houbová smaženice s nivou
Všechno děláme stejně jako u klasické smaženice z hub, ale až jsou houby téměř hotové, místo vajec dodáme nastrouhanou nivu (nešetříme s ním, aby chuť nivy byla v míchanici znát). Po přidání nivy houby dusíme a mícháme tak dlouho, až se niva rozpustí (vytvoří se omáčka).
Recepty dodal: Krzysztof Dedek
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Kuře na citronu s česnkem
- Velikonoční nádivka
- Svítek s mladými kopřivami
- Rychlé kobližky s rozinkami
- Zelená polévka z jarních bylinek
- Velikonoční beránek
- Svatomartinská husa s jablky
Autor: MMA
Související texty k tématu:
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu