Sekce: Knihovna
Jidáše, velikonoční recept
z knihy Klášterní kuchařka , vydal(o): Karmelitánské nakladatelství
Třeme v míse omastek, trochu cukru. Můžeme přidat 3-4 větší vařené, pak loupané brambory, 3-4 celá vejce. Sůl, mouku přesátou a z kvasnic vykynutý kvásek. Mlékem zadělej rukama tužší těsto a dobře je vypracuj. Nech zkynout. Zkynuté dej na pomoučněný vál. Rozválej v 1-2-3 i více kusů. Dle množství těsta v podlouhlé šišky. Řež kousky.
Pečené jídáše:
Vyválej v podlouhlou šišku. Slož, dej na potřený plech. Nech zkynout. Zkynuté potři vejcem, posyp kmínem se solí anebo mákem a pěkně peč.
Na Zelený čtvrtek k večeři je podej i na Velký pátek.
***
Další velikonoční recepty zde.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Želví polévka
- Rybí polévka s pórem
- Kapr na černo
- Rybí guláš
- Smažené ryby
- Vánočka
- Minoritský perník
- Mazanec, velikonoční recept
Související texty k tématu:
Velikonoce velikonoční stránka webu vira.cz a pastorace.cz
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu