Sekce: Knihovna
Kapr na černo
receptz knihy Recepty na vánoční cukroví od různých autorů
· kapr rozdělený na porce
· kořenová zelenina (můžeme vynechat)
· sušené švestky, rozinky
· oloupané mandle
· perník na strouhání
· švestková povidla
· citron.šťáva nebo lžička octa
· houskový knedlík
V osolené vodě podusíme porce ryby. V další nádobě povaříme v osolené vodě kořenovou zeleninu, když je měkká, rozmixujeme nebo protlačíme sítem. Pak přidáme lžíci švestkových povidel , necháme je opět za mírného varu rozpustit a nakonec zahustíme strouhaným perníkem (podle potřeby). Dochutíme citronem a cukrem a nakonec přidáme omyté rozinky, sušené švestky a pokrájené oloupané mandle. Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky.
O osvědčený recept se podělila MMA
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Tyčinky od Zuzky - slané sýrové čedarové skvělé :-)
- Vánočka od babičky Marianny
- Štrůdl - recept
- Jablečný štrůdl s pivem - zvaný ´půl, půl, půl´
- Perníčky (nejen) vánoční
- Skořicový závin - skořičák - zabalená skořice
- Bábovka - rychlý a snadný recept
- Vánoční houbičky a kuličky
- Vanilkové rohlíčky
- Slepované ořechy
- Rybí polévka
- Černý kuba
Autor: MMA
Související texty k tématu:
Vánoce / na webu vira.cz / na webu pastorace.cz / na webu deti.vira.cz
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu