Sekce: Knihovna
Rybí guláš
z knihy Klášterní kuchařka , vydal(o): Karmelitánské nakladatelství
Do rozpáleného omastku dáme mleté uzené slaniny zapěnit. Přidáme jemně usekané cibule hodně, a jak zapěnila, sekaný opraný kmín s citronovou kůrou a rozetřený česnek. Pak sladké růžové papriky zamíchej i majoránky. Též malinko zamíchej. Vlož do toho krájené, posolené rybí maso. Popraš moukou a opatrně pomíchej. Pak teprve podlej masitou dobrou anebo rybí polévkou. Přisol trochu. Máme-li smetanu, rozšlehejme v ní lžíčku mouky, vlejme do guláše, povařit a střík octa. Hnedle odstavit, aby se rybí maso nerozpadlo. Děláme-li ho z více druhů ryb, tak nejdříve ty nejtvrdší druhy ryb. Pak ty ostatní přidejme, aby senerozvařily. Znamenitý.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Želví polévka
- Rybí polévka s pórem
- Kapr na černo
- Smažené ryby
- Vánočka
- Minoritský perník
- Mazanec, velikonoční recept
- Jidáše, velikonoční recept
Související texty k tématu:
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu