Sekce: Knihovna
Minoritský perník
receptz knihy Klášterní kuchařka , vydal(o): Karmelitánské nakladatelství
Dej na vál mouku, cukru, medu, strouhané ořechy, oříšky, mandle. Co máme po ruce. Koření dle libosti, citronovou, pomerančovou kůru, 2-4 žloutky. Rozetřeného amonium s dráslem a rumu na to. Vypracuj v tuhé těsto. Upeč 2-3 kousky na zkoušku. Nerozběhne-li se, dělej perníčky. Dávej na povoskovaný plech, potři vejcem, peč. Je-li těsto slabé, přidej
mouky.
Recept podle oka a jazyku.
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Želví polévka
- Rybí polévka s pórem
- Kapr na černo
- Rybí guláš
- Smažené ryby
- Vánočka
- Mazanec, velikonoční recept
- Jidáše, velikonoční recept